haar-terug-naar-eigen-kleur

Ondersoorten en hun verspreiding [ bewerken | brontekst bewerken] Er zijn drie ondersoorten die alleen verschillen in de kleur van de buik en onderstaartdekveren. P. s. senegalus (geelbuiksenegalpapegaai) is de nominaat, deze heeft een gele buik. Deze ondersoort wordt ook het meest als kooivogel gehouden. Het natuurlijke verspreidingsgebied is Gambia, Guinee-Bissau tot het zuiden van Niger en het noordwesten van Nigeria. P. mesotypus (oranjebuiksenegalpapegaai) heeft een oranje buik. Ook deze ondersoort wordt wel als kooivogel gehouden en komt natuurlijk voor van het noordoosten van Nigeria tot het noorden van Kameroen en het zuiden van Tsjaad. P. versteri (roodbuiksenegalpapegaai) heeft een diep oranje tot rood gekleurde buik en het verspreidingsgebied reikt van Ivoorkust en Ghana tot in het westen van Nigeria. Paartje bonte boertjes in vogelpark in Senegal Status [ bewerken | brontekst bewerken] Het bonte boertje heeft een groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op de status kwetsbaar (voor uitsterven) uiterst gering.

  1. Rood vogeltje met zwarte koh samui
  2. Model
  3. Rood vogeltje met zwarte koh tao

Rood vogeltje met zwarte koh samui

(Doorverwezen vanaf Bonte boertje) Bont boertje IUCN - status: Niet bedreigd [1] (2012) Taxonomische indeling Rijk: Animalia (Dieren) Stam: Chordata (Chordadieren) Klasse: Aves (Vogels) Orde: Psittaciformes (Papegaaiachtigen) Familie: Psittacidae (Papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld) Geslacht: Poicephalus Soort Poicephalus senegalus ( Linnaeus, 1766) Afbeeldingen op Wikimedia Commons Bont boertje op Wikispecies Portaal Biologie Vogels Het bonte boertje ( Poicephalus senegalus), ook wel senegalpapegaai genoemd, is een papegaai die verspreid over een groot deel van West-Afrika voorkomt. Kenmerken [ bewerken | brontekst bewerken] De vogel is maximaal 25 cm groot. De kop is grijs en loopt over naar groen. Het bonte boertje heeft een korte staart. Als de vogel jong is zijn de ogen zwart. Maar als het ouder wordt krijgt het eerst een zwarte pupil met een lichtgrijze ring eromheen. Als het bonte boertje rond de 5 maanden tot 1 jaar is krijgt het een oranje/geelachtige ring in plaats van de grijze ring om zijn ogen.

Model

De grootte van de populatie is niet gekwantificeerd, maar de soort komt in groot aantal voor. Om deze redenen staat deze papegaai als niet bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN. [1] Als kooivogel [ bewerken | brontekst bewerken] Ze kunnen zo een 35 tot 45 jaar worden. Het ligt aan de intelligentie van het vogeltje of hij/zij kan leren praten. Ze hebben een aanhankelijk maar pittig karakter. Daarnaast hebben ze veel aandacht nodig om ze tam te houden.

Rood vogeltje met zwarte koh tao

  • Rood vogeltje met zwarte kop 2019
  • Bmw e90 320i 170 ps probleme
  • Muziek op maat 1 havo vwo 10
  • Rood vogeltje met zwarte kop ny
  • Btw privégebruik auto - Marbel Advies
  • Rood vogeltje met zwarte kop 10
  • Werken in de zorg kantooruren
  1. Huizen te koop texel funda amsterdam
  2. Mobilane kant en klaar haag facebook
  3. Steenmarter vangen met val aas der
  4. Omloop het nieuwsblad parcours vrouwen die
  5. Yamaha neos 4t snor opvoeren live
  6. Foto' s van pc naar tablet overzetten
  7. Uit welke provincie komt de band stamppot
  8. Samsung galaxy s7 edge zwart for sale
  9. Hoeveel mensen zijn er op de maan geweest
  10. De 7 zekerheden van de jumbo 4
  11. Troela oh troela hou je nog van mij su
  12. C cinema bergen op zoom gemeente
  13. Gabriele d annunzio de schoonheid van de nacht 2018
  14. Verwijderen ongedaan maken windows 1.0
  15. Wat maakt een man aantrekkelijk die
  16. Saus voor wraps met kip jeroen meus