wat-kost-kenteken-aanvragen-scooter

Het boek zorgt er voor dat je geactiveerd wordt en direct kleine dingen wil implementeren in je eigen leven. Geen zware, theoretische of stoffige teksten, maar praktische simpele stapjes om te zetten in het begin van de zelfontwikkeling. Het vormt een mooie solide basis en ik kijk nu al uit naar een tweede deel met hopelijk nog meer diepgang en interessante stof. Zelfhulpboeken zijn vaak door een goede titel, een aantrekkelijk pay-off en goede marketing super aantrekkelijk. Je wilt dat boek gewoon hebben omdat je denkt dan eindelijk het leven te snappen en er succesvol mee om te gaan. Maar wat is het vaak een teleurstelling! Oude wijn in nieuwe zakken of adviezen die enkel opgaan voor een beperkte doelgroep. En laten we eerlijk zijn: in het Westen hebben we alleen problemen in de top van de Pyramide van Maslow. Haal ik wel ALLE potentie uit mijn leven. Lianne laat in haar boek met de nodige humor zien dat er best een aantal goede zelfhulpboeken bestaat maar dat er ook veel aankomt op leren omgaan met het feit dát het leven nu eenmaal niet altijd leuk is of loopt zoals je het had bedacht en hoe je daar effectief mee om kunt gaan.

Recensie: Je moet (bijna) niks, geschreven door Lianne Keemink

Je kan in totaal vijf artikelen kiezen. Er is nog plaats voor andere artikelen. ander artikel.

je moet bijna niks lianne keemink meaning

Je moet (bijna) niks | Lianne Keemink | Psychologie | 9789046820308 | Standaard Boekhandel

  1. Je moet bijna niks lianne keemink de
  2. Je moet bijna niks lianne keemink en
  3. Recensie: Je moet (bijna) niks - Lianne Keemink - Must Magazine
  4. Recensie: Je moet (bijna) niks, geschreven door Lianne Keemink
  5. Je moet (bijna) niks | Lianne Keemink | Psychologie | 9789046820308 | Standaard Boekhandel
  6. Migraine – Hoofdpijn, migraine met aura | Excedrin

Lianne schreef dit boek om jou te helpen. 'Hoef je dat zelf niet meer te doen. ' Dit vind ik ervan Zelf heb ik al aardig wat zelfhulpboeken gelezen, dus ik was een beetje voorbereid op 'oja, wissik al, mja, leuk'. En ja, een deel van wat Lianne in Je moet (bijna) niks heeft neergepend, weet ik ook al. Een aantal van de boeken die zij in haar boek tipt, heb ik ook al gelezen. En toch vond zelfs ik het een enorm fijn boek. Sowieso schrijft Lianne heerlijk: lekker scherp, een beetje brutaal, maar vooral met een frisse kijk op de waarheid. Het leven hoeft ook echt niet altijd leuk te zijn. Het fijne is dat Lianne haar eigen valkuilen, blunders en ellende deelt. Niet dat ik haar die ellende gun, maar het is wel lekker verhelderend als je ziet dat ook anderen weleens enorm stuntelen. Dat je dankzij zulke voorbeelden snapt hoe je die zelfhulptips op je eigen leven toepast, in plaats van 'doe gewoon wat je leuk vindt en kijk maar effe'. Ik heb het boek in sneltreinvaart uitgelezen en ga het zeker nog een keer lezen.

Video

je moet bijna niks lianne keemink van je moet bijna niks lianne keemink en

Je moet bijna niks van Lianne Keemink | Recensie

Lianne legt veel uit, maar ik miste soms toch wetenschappelijke stukjes. Er worden onderzoeken en coole wetenschappelijke dingen aangehaald, maar ik had het nog wel vaker willen lezen. Dan even over de toon van het boek. Het is lekker laagdrempelig, er zit humor in en tegelijkertijd kom je meer te weten over zelfhulp. Het deed me een beetje denken aan Zeik Niet Zo qua toon. Toch mocht Je Moet (Bijna) Niks soms best wat serieuzer, vond ik. De balans tussen luchtig en serieus schoot soms wat te ver door naar luchtig. Een grapje en een willekeurige Engelse term tussendoor is leuk, maar van mij hoeft dat niet per se in ieder hoofdstuk. Maar dat is persoonlijk. Mijn eindoordeel over het boek Ik geef Je Moet (Bijna) Niks 3, 5 sterren. Het is een laagdrempelig boek over de beginselen van zelfhulp. Ondanks dat er geen baanbrekend nieuwe dingen in staan, is het prettig om te lezen en ga je toch over bepaalde dingen nadenken. Ben je niet allang de beste versie van jezelf? Werk ik productief of kan ik misschien dingen veranderen?

Recensie: Je moet (bijna) niks - Lianne Keemink - Must Magazine

Samenvatting Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen. Lees de eerste pagina's Productspecificaties Inhoud Taal Nederlands Bindwijze Paperback Druk 1 Verschijningsdatum oktober 2018 Afmetingen Afmeting: 21, 2 x 13, 5 x 1, 9 cm Aantal pagina's 224 pagina's Kaarten inbegrepen Nee Illustraties Overige kenmerken Extra groot lettertype Gewicht 285 g Studieboek Verpakking breedte 135 mm Verpakking hoogte 19 mm Verpakking lengte 212 mm Je vindt dit artikel in Boek, ebook of luisterboek?

Elk hoofdstuk begint met een korte samenvatting en een zweverigheidsschaal – is het wetenschappelijk of is het heel zweverig Amerikaans – waardoor je weet waar je aan toe bent. Ik ben eigenlijk best positief over dit tweede deel van het boek. Al moet ik zeggen dat het soms nog wat persoonlijker mocht. Ik had bijvoorbeeld best willen lezen hoe de schrijfster er na haar overspannen periode weer bovenop kwam. Ook had ik wel meer wetenschappelijke stukken willen lezen over onderwerpen, over of positief denken werkt of weet ik wat. En: Lianne geeft boekentips aan het eind van ieder hoofdstuk, een lijst met wetenschappelijke artikelen had mij ook wel handig geleken! 🙂 'Het is lekker laagdrempelig, er zit humor in en tegelijkertijd kom je meer te weten over zelfhulp' Dan even over mijn verwachtingen vooraf versus het gevoel nadat ik het boek had uitgelezen. Mijn verwachtingen waren behoorlijk hoog. Ik verwachtte een tof boek met voldoende inhoud, waardoor ik aan het denken zou worden gezet. Die verwachtingen kwamen wel uit, maar niet helemaal.

Eerlijk: ik schrijf deze review na het lezen van vier hoofdstukken. Het boek gaat 47 pagina's alleen over de schrijfster en hoe geweldig ze is. Nu moet ik beginnen aan hoofdstuk 5 met de titel 'Ik als blije en naïeve tiener'. Ik twijfel of ik nog wel meer navelstaarderij kan lezen. veel in ik vorm autobiografisch Lianne heeft haar boek super leuk geschreven. Het leest makkelijk weg. Het is in duidelijke taal die iedereen zou kunnen begrijpen, complimenten daarvoor! De reden dat ik het niet tot de laatste bladzijde heb gehaald is omdat ik het meer op een autobiografie vind lijken. Bijna alles wat er beschreven werd, werd teruggekoppeld op haar eigen verhaal. Het voelde soms meer alsof ze zichzelf aan het helpen was dan de lezer. Wat een fijn boek is dit geworden joh. Lianne heeft duidelijk hard gewerkt om al haar opgedane kennis op self help gebied tot een mooi samenhangend verhaal met daarin de beste samenvatting die voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is. Veel zaken binnen het boek vormen tevens een basis die ik als psycholoog wil meegeven aan anderen binnen onze praktijk.
Voor de leesclub met Dina, Anieke en Tessa las ik Je Moet (Bijna) Niks van Lianne Keemink. Na Leven En Laten Leven van Hendrik Groen, waar we niet enthousiast over waren, hadden we zin in een wat luchtiger boek en deze van Lianne (van de blog en de podcast The Self Help Hipster) leek ons perfect. Een boek over zelfhulp, maar dan wel lekker no-nonsense. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond. door Paula Hier gaat Je Moet (Bijna) Niks over Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In Je Moet (Bijna) Niks leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindfull van wordt.

Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen. Een kijkje in het leven van Lianne Het boek is opgedeeld in twee delen. Het begint meteen heel persoonlijk, want het eerste deel gaat over het leven van Lianne. Over hoe ze heel perfectionistisch was als twintiger en totaal niet op haar plek was toen ze Engels moest geven op een nieuwe school. Maar ook over hoe ze vroeger alle boeken in de bibliotheek uit had gelezen en begon aan de zelfhulpboeken voor volwassenen. Ik vond het begin meteen tof. Je leert Lianne goed kennen – of je haar nu al jaren volgt of niet – waardoor je als lezer meer een band krijgt met de auteur. Het voelt heel puur en oprecht, omdat ze het juist heeft over de momenten waarop het niet goed met haar ging en veel twijfelde. 'Je leert Lianne goed kennen – of je haar nu al jaren volgt of niet – waardoor je als lezer meer een band krijgt met de auteur' Ik had veel stukjes in het eerste deel waarin ik mezelf herkende. Lianne vertelt over dat ze overspannen is geweest en ik herkende daar behoorlijk wat in van mijn eigen burn-out.