te-koop-capelle-aan-den-ijssel

HondenForum > Opvoeding puberhond > kleine mechelse herder Hallo hondenliefhebbers, wij hebben sinds vorige zomer een Mechelse herderpup. Ze is ongelooflijk lief, speels en hoort helemaal bij het gezin. Maar ik maak me een beetje zorgen over haar grootte. Ze is nu bijna 8 maand en heeft nog maar 52 cm schofthoogte. Het is zeker geen kruising met een ander ras, beide ouders hebben we gezien en die zijn groter en ze heeft een stamboom. Dus mijn vraag, hoe lang blijft een mechelse herder groeien of is dit haar "finale" grootte? bedankt alvast! Ze kan nog wel wat groeien, of ze de 58 cm zal halen voor een teefje, kan niemand je zeggen. Er zijn kleinere en grotere, mijn jongste Dogo is ook kleiner dan de standaard. Ze is 58cm en de standaard is 60 voor een teefje... Niet erg hoor, ze is nog altijd een Dogo Argentino. bedankt voor de feedback! op zich is er idd eigenlijk niet veel aan de hand, alleen op de hondenschool is het lastig want daar krijgt ze te maken met grotere en vooral meer dominante/agressievere mechelaars!

  1. Video
  2. Facebook

Video

Verder is de Mechelse Herder werkwillig, heeft een groot uithoudingsvermogen en is temperamentvol en intelligent. Opvoeding Strakke opvoeding is gewenst. Een Mechelse Herder leert snel, maar heeft wel een baas nodig die de touwtjes strak in de handen houdt. De Mechelse Herder kan anders wat dominant worden. Algemeen beeld De Mechelse Herder is een harmonieus gebouwde hond, met intelligente blik en gefokt voor alle weersomstandigheden. Bouw Het lichaam is niet te breed en diep met rechte rug en zonder opgetrokken buik. Stevige benen en middelmatig lang. DE Mechelse Herder heeft een tamelijk lange hals zonder keelhuid. Vacht en onderhoud De beharing is kort, aan de hals en de staart iets langer. Ook de achterhand vertoont een franje van langer haar. De vacht van de Mechelse Herder is dicht, dik en van stevige structuur met een wollige ondervacht. Staart Middelmatig lang en laag gedragen. De staart van de Mechelse Herder is goed behaard. Kleur Vaalrood met zwarte punten, liefst met zwart masker en zwarte oren.

Maar binnen ons gezin is ze perfect en dat is het enige dat telt! " bedankt voor de feedback! op zich is er idd eigenlijk niet veel aan de hand, alleen op de hondenschool is het lastig want daar krijgt ze te maken met grotere en vooral meer dominante/agressievere mechelaars! Maar binnen ons gezin is ze perfect en dat is het enige dat telt! " dat lijkt me niet zo fijn voor haar? Komen de honden dan met elkaar in contact? Persoonlijk zou ik haar daar dan niet aan blootstellen. Hier twee stamboom Mechelse herder teven. De ene weegt 33kg en is 65cm hoog. De andere is 18 kg en 55cm hoog. Beide 3 jaar. Meestal zijn ze wel in de hoogte uitgegroeid als ze voor het eerst loops zijn geweest. Met 3 jaar pas in de breedte is mijn ervaring. Het wordt helaas een beetje een trend om ze ook mini te fokken (50cm, minder dan 20kg etc. ) Zowel veel te groot als veel te klein zou toch echt wel strenger mogeb gecontroleerd worden. Volgens mij is een groot ras met 8 maanden nog láng niet uitgegroeid. Kleinere rassen wel.

Facebook

heb zelf ook nog 3 pups zitten die weg mogen (en die absoluut rasechte mechels zijn ze waken zelfs al) Volgens mij mag je in Nederland alleen shows lopen als je een stamboom hebt. Ik weet idd dat je in Frankijk ook shows mag lopen met een hond zonder stamboom (en ook met kruisingen dus). Als hij dan toch voldoet aan de rasstandaard en genoeg resultaten heeft behaald, dan krijgt hij een roze stamboom ofzo. Iig iets dat zegt dat hij mss niet raszuiver is, maar dat hij wel voldoet aan de rasstandaard. Maar ik dacht dat dit alleen in Frankrijk was, niet in Belgie (tenminste, een Belgische goede fokker vertelde mij dit). Iig lijkt deze hond absoluut niet op een Mechelaar (aan de beschrijving te horen) dus dan kom je helemaal niet ver Ik vraag me trouwens af hoe de oren van deze hond eruit zien? Staan ze al helemaal rechtop? Clubmatch van dit of dat is wel iets heel anders als 'èchte' grote(re) shows waar nog altijd de stamboom verplicht is. Niet meer als normaal vind ik, anders kun je nooit zeker zijn dat de hond die ingeschreven is ook inderdied het ras is die je voor je hebt om te keuren.

Pups zijn aandoenlijk maar brengen een heleboel werk met zich mee. Een pup slaapt veel, plast veel, poept vaak, eet vaak en wil zijn wereld ontdekken en zal overal zijn tanden inzetten. Een pup kan slecht alleen zijn en wanneer hij niet slaapt heeft u ogen in uw achterhoofd nodig om te voorkomen dat hij dingen doet die u niet wilt hebben. Bovendien moet een pup ook 's nachts plassen, calculeer in dat u de eerstkomende weken een bijzondere periode tegemoet gaat, die voor een groot deel in het teken staat van uw pup. Een hond moet worden opgevoed, geen enkele hond wordt braaf geboren. Een pup ontwikkelt zich razendsnel van jonge hond naar volwassen dier. Elke fase heeft zijn eigen aandachtspunten. Op een puppycursus komt u in contact met eigenaren van pups in dezelfde leeftijdsfase met herkenbare verhalen. De instructeur zal u handvatten geven in de omgang met uw puppy. In Nederland vragen we nogal wat van een hond. Uw hond mag uw schoenen niet gebruiken als speelgoed, mag niet aan de stoelpoot knagen en hij mag niet binnen plassen.

  1. Hoe breng je een bod uit op een huis te
  2. Kado 5 euro kind 10 jaar 2020
  3. Hoe lang groeit een mechelse herder 2019
  4. Hoe lang duurt een vlucht van amsterdam naar los angeles
  5. Hoe lang groeit een mechelse herder met
  6. Hoe lang groeit een mechelse herder te
  7. Hoe lang groeit een mechelse herder op
  8. Hoe lang groeit een mechelse herder die
  9. Cao metaal en techniek 5 mei 2020
  10. In welk drinken zit veel ijzer je

Ook wordt in deze periode de basis gelegd van de rangorde. Het is belangrijk om de pup dus nu al te leren wat de regels thuis zijn en wat zijn/haar plek hierin is. Als je een pup gaat halen bij de fokker dan kan dit het beste op de overgang van de zevende week naar de achtste week. Dan staat als het ware de pup even stil (geestelijk) en kan er een zeer goede binding optreden met de nieuwe baas, je wordt dan als het ware geaccepteerd als de nieuwe moeder. Tweede socialisatie periode: Deze wordt ook wel de angstfase genoemd. Loopt van 12 weken tot 6 maanden. In deze periode wordt ondermeer de rangorde bepaald, de hond wordt steeds ondernemender, zal grenzen gaan zoeken en overtreden. Het is erg belangrijk dat je wat je in de eerste periode (socialisatie) hebt aangeleerd en mee vertrouwd hebt gemaakt dat je daar mee door gaat. Een goede basis is erg belangrijk. De pups zijn erg gevoelig voor traumatische ervaringen, voorkom die als het kan, bescherm de pup dus. Puberteit: Loopt van 6 maanden tot ongeveer 2 jaar.