Hoeveel Brandweermannen Zijn Er In Belgie

wat-kost-kenteken-aanvragen-scooter
January 2, 2023

Mensen helpen De brandweer voerde ook in 2015 de meeste interventies uit in de categorieën "Dringende Geneeskundige Hulpverlening" (voornamelijk ambulancedienst, uitgevoerd door de brandweer) en "Reddingsinterventies en technische interventie". Dit laatste type interventies, waarbij de nadruk natuurlijk ligt op het helpen van mensen, is goed voor meer dan 2/3 (of 152. 741 interventies) van alle brandweerinterventies (dringende geneeskundige hulpverlening niet meegerekend). In totaal, verspreid over alle categorieën behalve "dringende geneeskundige hulp", heeft de brandweer in 2015 meer dan 3500 personen gered. Gezien de brandweerstatistieken van de vorige jaren niet volledig waren, is het moeilijk te vergelijken, maar lijken het voornamelijk de interventies in de categorie "reddingsinterventies en technische interventie" te zijn die toenemen. Het aantal interventies met brand neemt jaarlijks licht af. Gevaarlijk dier Na de interventies voor dringende geneeskundige hulpverlening, zijn het de interventies binnen de categorie "reddingsinterventies en technische interventie" die het grootst in aantal zijn.

Eerste statistiekenverslag brandweerinterventies sinds zonevorming | Civiele Veiligheid

De bevolking kan rekenen op ongeveer 18. 000 professionele en vrijwillige brandweerlieden die ingedeeld zijn in 34 hulpverleningszones en Brandweer Brussel. U kan de brandweer op elk moment voor dringende hulp bellen op het noodnummer 112. Als het niet dringend is, belt u beter uw hulpverleningszone op hun eigen telefoonnummer. Voor niet-dringende oproepen tijdens storm of bij wateroverlast belt u het telefoonnummer 1722 als er niemand in levensgevaar is. De FOD Binnenlandse Zaken activeert in dat geval het nummer. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten. Minstens een uur voordat de storm of het onweer kan toeslaan, worden de lijnen opengezet. De activatie van het nummer 1722 wordt steeds via de media aangekondigd. De taken van de brandweer omvatten: brandbestrijding ambulancedienst voor spoedgevallen bevrijden van geknelde personen bij verkeersongevallen openbare weg vrijmaken na een zwaar ongeval helpen bij overstromingen, explosies, instortingen... helpen bij kleine dagelijkse problemen, bijvoorbeeld mensen die geblokkeerd zijn in liften...

meest betrouwbare kleine tweedehands auto

Het federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) heeft op 31 maart 2018 het eerste statistiekenverslag sinds de brandweerhervorming in 2015 gepubliceerd. In 2015 hebben de nieuwe hulpverleningszones in België in totaal 556. 570 interventies uitgevoerd, waarvan 330. 040 interventies waarbij ze dringende geneeskundige hulp boden. Bij de hervorming zijn de 250 voormalige brandweerkorpsen samengesmolten tot 34 hulpverleningszones en Brandweer Brussel. Jérôme Glorie, Directeur-Generaal Civiele Veiligheid: " We verheugen ons erover dat we steeds meer cijfers doorgestuurd krijgen vanuit de hulpverleningszones. We zijn van 73% van de gegevens in 2012 naar 91% van de gegevens geëvolueerd in 2015. Voor het rapport van 2015 waren er jammer genoeg nog twee zones die ons geen interventieverslagen hebben doorgestuurd, maar we halen dus onze achterstand in. Deze cijfers zijn heel belangrijk voor de werking van de brandweer in België. We hopen dus met de medewerking van de hulpverleningszones volgend jaar een statistiekenrapport met de gegevens van alle zones voor 2017 te kunnen publiceren. "

Je mag zelf kiezen wanneer en in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Dit staat los van de zone waarvoor je nadien wilt solliciteren of de provincie waar je woont. Hou er wel rekening mee dat de proeven niet volgens een bepaalde regelmaat georganiseerd worden en dat het in sommige gevallen dus sneller kan gaan als je je inschrijft bij het opleidingscentrum van een andere provincie. 24 augustus 08:00 Competentie- / Handvaardigheidsproeven FGA Brandweerman en Civiele Bescherming / Basiskader [NL] Wobra, Diksmuidse Heirweg 6, 8210 Zedelgem West-Vlaanderen 24 augustus 09:45 24 augustus 11:30 Bekijk alle data 2. Solliciteer bij een zone Eens je je Federaal Geschiktheidsattest op zak hebt, kan je solliciteren bij de hulpverleningszone van je keuze. Surf hiervoor geregeld naar deze website of schrijf je in voor de "jobalerts" zodat je steeds op de hoogte bent van de laatste vacatures. Het behalen van het FGA geeft geen garantie op een aanstelling als personeel van de hulpverleningszones. Het afleggen van de testen is wel een vereiste voorafgaand aan elke rekruteringsprocedure.
mama je bent de liefste van de hele wereld

Aantal woningbranden stijgt fors, brandweeradviseur: "Laad je elektronische toestellen overdag op" | VRT NWS: nieuws

danny vera spot de oosterpoort 15 december
  • Over de brandweer | Vrijwillige brandweer
  • Wat te doen als je je verveelt met 2
  • Gazelle Herenfietsen - Banierhuis Gazelle fietsdealer
  • Automaat - Gratis Rijbewijs Online Forum
  • Flexa strak in de lak zijdeglans ral 9010
  • Wat kost een keuken inclusief plaatsen
  • Ontslag net voor je pensioen
  • C&C Koperwiek Capelle aan den IJssel – Cuts & Colours
  • Gemiddelde levensduur van combi-magnetron - Kassa
  • Betekenis conversiekosten | Van Bruggen Adviesgroep
  • Moet je groene asperges schillen den
  • Eerste statistiekenverslag brandweerinterventies sinds zonevorming | Civiele Veiligheid
Voor een doorsnee eengezinswoning heb je er al snel 4 tot 8 nodig volgens Renders. "Het is ook heel belangrijk dat je die rookmelders 's nachts kan horen. In een gezinswoning is het belangrijk om te investeren in rookmelders die je draadloos met elkaar kunt koppelen. Want wanneer bijvoorbeeld in de berging een wasmachine of droogkast vuur vat, ga je de rookmelder die daar alarm slaat, in jouw slaapkamer niet horen. Kies daarom voor rookmelders die draadloos gekoppeld kunnen worden en allemaal samen alarm geven, zodat je zeker wakker wordt. " Meer tips vind je op. In de video hieronder geeft Tim Renders meer uitleg over rookmelders.

"Dit jaar zitten we al aan 46 doden door woningbranden in België", zegt Renders. "Dat betekent dat elke zeven dagen iemand sterft in een woningbrand, een zeer verontrustend cijfer waar we iets aan willen doen. " Renders pleit voor meer accurate cijfers. Hij wil dat de volle 100 procent van de brandweerzones hun cijfers zouden doorgeven aan het kenniscentrum. Verder vindt hij het belangrijk dat er meer brandonderzoek zou gevoerd worden. "Statistieken en brandonderzoek zijn heel belangrijk om brandpreventieboodschappen te kunnen geven", zegt Renders. "Kortsluiting" zegt niets, ik wil weten welk toestel, merk en type de brand veroorzaakt heeft Op dit moment wordt de precieze oorzaak van een brand vaak niet in detail onderzocht. "Bijvoorbeeld "kortsluiting" zegt mij niets", zegt Renders. "Ik wil eigenlijk weten welk toestel die brand heeft veroorzaakt; niet alleen welk toestel maar ook welk merk en type. Dan kunnen we dat in kaart brengen, in een database steken en eventuele terugroepacties doen.

Denk maar aan terugroepacties die al in het verleden gebeurden van hoverboards en e-sigaretten. " Om zoveel mogelijk het risico op een brand te vermijden, heeft Renders een hele reeks tips. "We willen in de eerste plaats dat de risico's worden weggenomen", zegt Renders. "Denk maar aan alle toestellen die vaak 's nachts worden opgeladen. Dat doe je beter niet. Wanneer je slaapt, ruik je niets en zal de geur van rook je dus ook niet wakker maken. Dat is levensgevaarlijk. Laad je toestellen dus overdag op, onder toezicht en ook best onder een rookmelder. " Beter overdag opladen Verder benadrukt Renders het belang van rookmelders in huis, die trouwens vanaf volgende maand verplicht zijn in alle woningen. "Investeer in voldoende rookmelders en kies er met een tienjarige batterij, zo weet je dat je degelijke rookmelders hebt" zegt Renders. Hij raadt aan om die niet centraal in huis te hangen maar eerder in de buurt van mogelijke brandrisico's. Voor een klein appartement kan één rookmelder volstaan, vindt hij.

Onder de oproepen voor brand verstaan we alle soorten brandmeldingen. Het kan dan gaan over een brand buiten (bv. van natuur, voertuig of vuilbak) of binnen (bv. van een gebouw, schouw of een ondergrondse parkeergarage). Automatische brandmeldingen en controletaken (bv. controle van brandgeur of van goede blussing) zijn ook opgenomen in deze cijfers. Ziekenwagen Bijna alle hulpverleningszones beschikken over ziekenwagens. De ziekenwageninterventies maken dan ook een groot aandeel van de oproepen bij de brandweer (53, 5%) uit. De hulpverleningszones zorgden voor 198 357 ritten in totaal. Dit zijn dagelijks 543 noodoproepen over heel Vlaanderen. De provincie West-Vlaanderen is koploper voor het aantal ziekenwageninterventies met 66 972 ritten. Met 50 063 ritten volgen de hulpverleningszones van Oost-Vlaanderen. In Vlaams-Brabant, met slechts twee hulpverleningszones, neemt de brandweer 32 215 ritten voor haar rekening. De provincie Limburg reed 27 189 keer uit en in de provincie Antwerpen werden 21 918 ritten uitgevoerd door de hulpverleningszones.

Het aantal woningbranden is sinds 2015 sterk toegenomen in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de Civiele Veiligheid. Brandweeradviseur Tim Renders, van de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost wijt die toename aan het grotere brandrisico, veroorzaakt door allerlei oplaadbare toestellen die we tegenwoordig in huis hebben. Het totaal aantal woningbranden in Vlaanderen is de laatste jaren sterk toegenomen. Het kenniscentrum van de Civiele Veiligheid heeft de cijfers berekend op basis van de interventieverslagen van ongeveer 90 procent van de brandweerzones. In 2015 registreerden die 4. 362 woningbranden, in 2017 (de meest recente cijfers, n. v. d. r. ) liefst 6. 270. Brandweeradviseur Tim Renders bevestigt dat het aantal woningbranden de laatste jaren stijgt. "Ook in onze brandweerzone Vlaams-Brabant Oost merken we duidelijk een stijging van het aantal branden. We hadden in 2015 370 woningbranden, in 2018 436, een serieuze stijging dus. " Elektrische fietsen, smartphones en hoverboards De oorzaak van die toename is volgens Renders te vinden bij de vele oplaadbare toestellen die we thuis in het stopcontact hebben zitten.

  1. Plank met verlichting boven aanrecht
  2. Europese landen met een s
  3. Knuffel ik denk aan julie gayet
  4. Kind uit put gered spanje 10
  5. Wat moet je doen als iemand flauwvalt
  6. Mobilane kant en klaar haag
  7. Waar te koop sandd postzegels per
  8. Cv ketel controle hoe vaak