hoeveel-mensen-zijn-er-op-aarde

Vijftig jaar nadat Jacques Herb (74) het liedje De Toreador zong tijdens een talentenjacht is het nu de absolute carnavalshit van 2020. De combinatie van twee dj's 'Opgeblazen' en de Brabantse zanger Wilbert Pigmans zorgt ervoor dat jong en oud uit zijn dak gaat als het nummer wordt gedraaid. Tekst gaat verder onder advertentie Voor Jacques Herb, die ook prominent in de videoclip is te zien, moet het een vreemde gewaarwording zijn dat zijn Toreador een 'wereldhit' is in Nederland. De zanger, ook wel bekend van het hitnummer Manuela, schreef Toreador in 1969, dus 51 jaar geleden. Herb treedt nog steeds op en dat doet hij behoorlijk intensief, vooral in het bekende schnabbelcircuit. Hij zingt dan zijn vele hits, inclusief De Toreador, en steekt dan een bordje 'Olé' omhoog, het moment waarop het publiek de Spaanse strijdkreet kan scanderen. Tegenwoordig draagt hij ook twee kleuren schoenen, zwart en wit. Houseversie,, Oh, oh, senorita, dit is het momentóó", zo start De Toreador, waarvan door Opgeblazen ook een houseversie is gemaakt, als vanouds.

Oh oh oh signorita. Dit is 't momento! Na het horen van deze zin gaat het dak eraf tijdens het carnaval van 2020. De 27-jarige Oeteldonker Wilbert Pigmans wordt dankzij het succes met De Toreador in één klap een bekende Nederlander. Je kan geen café of feesttent binnenlopen zonder de hit van Wilbert Pigmans en dj's van Opgeblazen te horen. De Toreador is dé carnavalskraker van 2020, en dan te bedenken dat de hit niet eens als carnavalsnummer bedacht werd. Het nummer werd al in mei 2019 opgenomen. Kantinehit "Met deze plaat zijn we 1, 5 jaar bezig geweest. Op een gegeven moment stonden we te draaien bij een lokale voetbalvereniging en kwamen ze het originele liedje aanvragen. Op één of andere manier was dat hun clublied en toen dachten we: laten we hier een nieuwe versie van maken", aldus de dj's van Opgeblazen. Bij de zoektocht naar een zanger voor het nummer kwam Opgeblazen uit bij Pigmans, die de kans met beide handen aangreep. Voor het origineel duiken we 50 jaar terug de tijd in. In 1970 wordt de zanger Jacques Herb ontdekt op een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner, waar hij tevens won met zijn eigen geschreven nummer De Toreador.

  1. Weet dat ik er altijd voor je ben n
  2. Huis kopen in belgische ardennen
  3. Senorita dit is het momento
  4. Senorita dit is het moment oh o
  5. Senorita dit is het moment oh oui
  6. Senorita dit is het moment oh 1
  7. Senorita dit is het moment oh da

Lyrics for De Toreador by Michael Lanzo De toreador stond in de arena (Olé! ) Dit was voor hem de laatste keer (Ooohh) Want telkens dacht hij aan Maria Zijn liefste señorita O-o-o-o-o-o-o-o-oh Señorita Dit is het moment, oh En het crescendo Want door de zon verblind Hoor ik op de wind O-o-o-o-oh En 't finalizado 'T is dan voorgoed voorbij En word je van mij De señorita (Oelala) smeekte rezando Oh, madre mio spaar mij toreador Maar in de arena schreeuwde het publiek, oh (yuy! ) Viva, bravo, el toreador La-la-la-la (Olé! ) Ja-la-la-la-laaay-laa Jaa-la-la-laay-la Ja-la-la-la-la Jaa-la-la-laaaa De spanning steeg Daar op de tribunos El toro had zijn kracht bewaard Maar net op tijd gilde Maria Haar toreador die werd gespaard Word jij, word jij Van miijjj Writer(s): Hans Sonius, Jacob Van Herb, John Krispijn

senorita dit is het moment oh youtube
  1. Kan je soa krijgen door pijpen
  2. Hoe moet je aan de teugel rijden
  3. Schouder gedeeltelijk uit de kom
  4. Woordpakket groep 4 taal actief
  5. Vacaturebank wat ben ik waard
  6. Gezonde lunch recepten zonder koolhydraten
  7. Giant twist double sport fietstas e
  8. 4 tb interne harde schijf